Kategorier
2024

Ny bredbandshastighet från 1 oktober!

24-09-06:
Uppdatering gällande den nya gruppanslutningen:

Den nya hastigheten och tv-tjänsten börjar gälla 1 oktober. Läs igenom informationen nedan för att kunna beställa den nya routern och TV-hubben.

Observera att du behöver beställa hubben och routern i god tid!

Mer information om routern hittar du här

24-07-29:
Via er avgift betalar alla för en gruppanslutning av bredband och TV. Styrelsen har nu förhandlat om gruppanslutningen och för en mindre peng får vi mycket mer! Utbyte av hårdvara och omkoppling till nya avtalet kommer göras under hösten och mer information kommer då från Telenors leveranskoordinatorer.

En kort beskrivning av vad som ingår i nya avtalet:

  • Bredbandshastighet på 1000/1000 Mbit/s inklusive en wifi 6 router. Den nya routern har den nya wifi 6 standarden och kan hantera flera dataströmmar samtidigt vilket behövs i många hem, då vi vill koppla på allt fler enheter på vårt trådlösa nätverk. En riktigt bra router som ingår till alla! (idag har vi 250/250)
  • Tv från Telenor, självklart i HD med bättre bild och bättre ljud! Vi har ju idag TV från Telenor, men nytt är att vi får inkluderat Telenor Stream appen till alla hushåll. Telenor Stream fungera lika andra streaming tjänster, du laddar hem appen ”Telenor Stream” och har då tillgång till samma Tv utbud i appen som hemma på TVn! Appen fungerar på mobiltelefonen, surfplattor, applel-tv, chormecast eller direkt på datorn.
  • Vi får även inkluderat en ny TV-Box där man kopplar en router i bredbandsuttaget och sedan kopplar man in TV boxen (TV-Hubb) som ser ut som en dongel/sticka som man sätter i TVn. Första gången man startar TV boxen loggar man in på sitt wifi och sen har man tillgång till TV Bas paketet via wifi. Inga nätverkskablar behövs mellan router och TV-hubb och man kommer då åt sin TV i hela EU.

Detta är alltså bara information om vad som är på gång och tidplan samt vad varje hushåll behöver göra kommer information om sedan.